domingo, 30 de enero de 2011

DEPRESIOA eta GANTZA

Hile honetako 26-an argitaratuko artikulu batek dioenez, Nafarroako eta Gran Kanariako unibertsitateko ikertzaileek  "trans" motatako gantzak eta gantz saturatuak jatea depresioa pairatzeko arriskua handitzen dutela frogatu dute; eta olibazko olioa ordea, arriskua gutxitzen du.

Nafarroako ikertzaileek 12.000 pertsona baino gehiagori egin diote jarraipen bat sei urtez, zeramaten dieta, hasieran zeukaten gaixotasunak, pairatu dituzten gaixotasunak eta amaieran zeuzkaten gaixotasunak kontuan hartuz. Ikerketa honen amaieran emaitza bezala ikusi dute 657 pertsonek sufritzen zutela  depresioa, hasiera baten inork depresiorik pairatzen ez zuen arren.

Ikerketan zehar argi geratu zen nola koipe eta  mota desberdinetako gantzak jaten zituzten pertsonek besteekin alderatuz depresioa pairatzeko arriskua %48 igo zitzaien.

Beste alde batetik, ikusi izan dute, gantz osasuntsuak olibazko olioa kasu, depresioa sufritzeko arriskua gutxitzen dutela eta beraz, honela azaldu daitekeela zergatik Ipar Europan, Mediterraneo aldetik baino depresio kasu gehiago daudela. Izan ere, Hego Europan elikadura mediterranearra da galientzen dena.

Beraz, artikulu honek dioenez eta ikerketaren ondorio bezala agertzen da %50 igotzen duela depresioa pairatzeko arriskua gantz saturatu eta animalietatik daotzen "trans" motatako gantzak jatea.

KONTUAN HARTU BEHARREKOA!!

Gehiago jakin nahi baduzue honi buruz hemen ipinita usten dizuet artikuluaren URL-a:

http://salud.doctissimo.es/noticias/constatan-que-la-ingesta-de-grasas-aumenta-el-riesgo-de-depresion_2069.html

No hay comentarios:

Publicar un comentario